Kommande personal Åsle Friskola

Efter sommarlovet startar Åsle Friskola upp med skol- och fritidshems verksamhet. För er som har barn i skolan och på förskolan i dag kommer det bli både ny och några redan kända ansikten.

Fritidshem och resurspedagog: 

Gunnel Johansson

Louise Nyblom – jobbar på förskolan i dag

Skola:

F-1:     Rose-Marie ”Rosen” Adevåg- mer info om Rosen kommer senare.

2-3:     Carolina Järlstam

4-6:     Fredrik Isenfrost

Nedan följer en kort beskrivning av gänget som möter barnen efter sommarlovet.


Vår Rekter Micke känner ni redan men här kommer liten uppdatering

Jag heter Micke, är 53 år och kommer ursprungligen från Enköping. Efter tre års idrottsstudier i Stockholm träffade jag en handbollsspelande tjej från Skara och jag flyttade hit 1991. Vi har 5 pojkar i åldern 11-26 år och vi bor i Varnhem. Jag har en idrottsbakgrund som elitcyklist så den fantastiska miljön runt Åsle är kända träningsvägar för mig som cyklist. En ambition jag har är att cykla till och från jobbet i Åsle när vädret så tillåter, bra för miljön och konditionen 🙂 

Efter olika pedagogiska uppdrag inom Skara Kommun fick jag 2003 möjlighet att vara med och bygga upp en helt ny skola – Friskolan Metis i Skara. De senaste 18 åren har jag, tillsammans med övriga arbetskamrater på Friskolan Metis, gjort en spännande resa då vi byggt upp Metis till den skola den är idag. 

Tillsammans med all personal i Åsle vill jag skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, pedagogik som leder till lustfyllt lärande och allas lika värde, såväl elever som personal. Är det något du undrar över är du välkommen att höra av dig via mail till rektor@aslefriskola.se


Mentor klass 2-3

Jag heter Carolina, är 29 år och kommer ursprungligen från Lindesberg. När jag var 17 startade min elitsatsning på handboll då jag flyttade en kortare bit till Örebro och sedan har jag vandrat vidare i handbollssverige för att representera olika elitklubbar. 2014 kom ett samtal från Skara HF och jag har sedan dess blivit kvar. Jag träffade min sambo Oscar i samma veta och nu bor vi tillsammans i ett litet radhus i Skara. 

Som ungdom visste jag tidigt att jag ville arbeta med barn och gick därför Barn- och fritidsprogrammet på lindeskolan i Lindesberg, jag startade sedan min lärarutbildning 2018 och är nu färdig sommaren 2021. Jag har under årens lopp samlat på mig erfarenhet genom att arbeta både som ungdomsledare inom idrott, på förskolor och skolor som resurs men också nu senast som mentor för en årskurs 2 på Friskolan Metis. 

Det ska bli så himla roligt att vara med från början att bygga upp Åsle Friskola tillsammans med er från början. Min resa som nybliven lärare startar tillsammans med er. Längtar tills vi får dra igång. 

Finns det några frågor och funderingar så tveka inte att höra av er.

carolina@aslefriskola.se


Mentor klass 4-6

Jag heter Fredrik Isenfrost, är 44 år och bor i Skara. Jag har fyra barn i åldern 10-20 år. Mina stora intressen är musik, läsa och att få umgås med mina barn.

Under större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat med livsmedel i någon form. Jag har haft förmånen att fått leda och motivera vuxna människor i mitt tidigare arbete. En dröm som egentligen funnits väldigt länge hos mig har varit att få jobba med barn i skolan på något sätt. Någon gång efter 35+ tog jag steget och utbildade mig till lärare, inriktning åk 4-6, på Karlstad Universitet. Ett steg jag absolut inte ångrar. Under fyra år har jag nu jobbat som lärare på Friskolan Metis i Skara. Jag har haft turen att få följa samma klass under mina fyra år på Metis, från trean till att de nu slutar sexan. På Metis har jag förstått att läraryrket verkligen är något jag brinner för. Att lyckas inspirera och motivera barn, få se dem växa, utvecklas och mogna är för mig det läraryrket handlar om. Jag har tidigare jobbat med Micke på Metis och ser verkligen fram mot att få ingå som en del av hans team på Åsle Friskola.


Fritids + resurspedagog

Jag heter Gunnel och kommer att arbeta på fritids. Jag bor på en gård i Segerstad med min man Mathias och två av våra tre barn. Den äldste har redan flyttat ut. Mina barn är 22, 20 och 17 år gamla. Eftersom mina pojkar har och läser på naturbruksgymnasium så håller vi på att bygga upp gårdens verksamhet igen efter att gärdena varit utarrenderad under några år. Jag tycker om att vara med min familj och även hjälpa till på gården i den mån jag hinner och kan. Det är trivsamt och rogivande att vara ute i trädgården och se hur olika blommor och grönsaker växer fram. Jag försöker också träna på gym i den utsträckning jag hinner med men önskar det ska bli mer av det.

Jag är utbildad fritidsledare och har jobbat inom skola och fritids den mesta tiden sen min examen. Att se elever växa och formas till egna individer där varje barn ska få känna sig unik och omtyckt för den hen är, är viktigt för mig.  

Det ska bli spännande att få vara med i den nya uppstarten av Åsle skola och ser fram emot att träffa barnen och er föräldrar.


Fritids + resurspedagog

Louise Nyblom heter jag och har under våren arbetat på förskolan i Åsle. Jag arbetade i många år som badmästare men kände att jag ville arbeta mer med just barn och inte allt runtomkring så då bestämde jag mig för att vidareutbilda mig. 

Jag och min man har tre barn, tvillingar på nio år och en på snart fyra år. Vi bor utanför Skara på landet med våra katter och våran lilla jack-russell valp. Vi brukar vara ute i naturen. Vi cyklar mycket, går promenader i skogen och är ute och fixar i våran trädgård. Annars så blir det mycket padel som jag helt fastnat för.

Det känns som att vi står inför en spännande resa med övertagandet av skolan och det ska bli jättekul att få vara med från början på denna resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *