Vår städerska och alltiallo

Hej, Angelica här! Då var det dags att presentera mig för er alla! 

Jag är 33 år gammal och bor tillsammans med min man Christopher och våra två barn i Varola utanför Skövde. Där bor vi på en gård med hästar, höns, kaniner, katter och två hundar! Vi förverkligade våran dröm för 3 år sedan när vi köpte våran gård och där trivs vi bra.

På fritiden gillar jag att umgås med min familj, pyssla med djuren och bara ta dagen som den kommer!

På Åsle friskola jobbar jag framförallt som lokalvårdare men är lite av en alltiallo också! 

/Angelica Svensson

Möt Johanna

Till hösten kommer Johanna att börja jobba hos oss. Då en vår lärare Rosen går i pension.

Hej

Jag heter Johanna Mellqvist och är 36 år. På en liten gård precis utanför Skara bor jag med min man och våra två barn, 9 och 5 år. Där är vi mycket tillsammans med våra hästar, katter, höns och vår hund. Min största passion på fritiden är hästarna och jag tränar och tävlar gärna dressyr på min lurviga stjärna, även om vi ofta hittar på många andra roliga saker tillsammans också. 

Från början kommer jag från en liten by utanför Norrköping, men flyttade till Skara för närmare 15 år sedan för att utbilda mig inom hästnäringen. Efter det blev jag kvar kring Skara och har sedan dess provat att arbeta med det mesta, bland annat som ridinstruktör, butiksbiträde och blomsterleverantör. Efter ett par år valde jag att skola om mig till F-3-lärare och även jag har arbetat på Metis. Nu jobbar jag mitt femte läsår där. Att arbeta inom skolans värld är något som jag verkligen brinner för och att dagligen möta och finnas till hands för barn ger så mycket glädje och energi tillbaka.

Jag ser fram emot att ingå i teamet i Åsle och tillsammans med både nya och gamla kollegor utveckla verksamheten vidare. 

Vänliga hälsningar

Johanna

Uppdatering

Vad har hänt sedan sist vi skrev. Jo en hel del faktiskt. Våra femte klassare gick faktiskt och van vi i femman för Skaraborgs regionen 🥳🥳🥳🥳

Vi har även anställt två förskollärare som kommer börja efter sommarledigheten v32. Det innebär att det nu finns en anställd förskollärare per avdelning.

Vi finns nu även på facebook och instagram sök Åsle Förskola och Friskola. Följ oss gärna där för uppdatering ur vår vardag.

VI I FEMMAN !!!

I årets upplaga av vi i femman deltog 1966 st skolor i första utmaningen. Nu har 200 st gått vidare. Åtta klasser i varje P4-område har gått vidare och får tävla mot varandra i radio.

En utav de åtta klasserna i P4 Skaraborgs området är Åsle friskola klass 5 . Vi kan höra dem i radio den 24 mars. Vi är så stolta över dem. Stort lycka till.

Trygghetsenkät ht-21

Skolans elever har tyckt till om trygghet, trivsel och arbetsro!

Bakgrund

Vi genomförde under v 49 och 50 2021 en enkät för att få veta hur skolans elever upplever skolmiljön. Enkäten bestod av 13 frågor med fasta svarsalternativ och det gavs möjlighet att utveckla vissa svar, via några öppna frågor. Eleverna i åk f-1 fick stöd av en vuxen vid genomförandet och besvarade därmed inte enkäten anonymt, vilket övriga elever gjorde. 

I början av höstterminen gjordes en mindre enkät, för att mäta hur våra elever trivdes hos oss när vi startade friskolan. Vi ville se om det värdegrundstema och annat trygghetsskapande arbete vi gjort under hösten har påverkat ,så att möjligen fler elever nu var än mer positiva till sin skolmiljö, jämfört med i början av terminen. ( Vi ska också göra enkäten varje termin, för att bevaka så vi hela tiden är på rätt väg med att bygga en för alla elever trygg och trivsam skolmiljö med god studiero.)

Tilläggas kan också att vårt fritidshem genomfört en liknande enkät med fokus på trygghet och trivsel, vars resultat presenteras för fritidshemmets barn och vårdnadshavare. Resultatet i denna enkät motsvarade resultaten här.

Resultat

Hela 41 av skolans 44 elever besvarade enkäten. Samtliga har svarat att de känner sig trygga på skolan. 38 elever är också helt nöjda med sin skolsituation. Samtliga har svarat att de har någon vuxen att vända sig till om något tråkigt händer eller de mår dåligt. Det finns 4 elever som anger att någon varit dum mot dem någon gång under terminen och 5 elever som sett elev vara dum mot annan elev under terminen.

11 elever har angett att de känner sig ensamma ibland, vilket är fem färre än vid föregående mätning. Att antalet har minskat är positivt och kan vara kopplat till vårt värdegrundsarbete men kan också ha andra orsaker.

15 elever är inte helt nöjda med arbetsron.

Vi fortsätter nu vårt ständiga arbete med att alla ska känna sig inkluderade hela tiden. Frågan om arbetsro har vi haft i fokus från läsårets första dag. Vi vuxna upplever att vi tillsammans med eleverna har mycket av arbetsro. Vi förstår nu att det inte upplevs på samma sätt av alla våra elever och får därmed ha ett fortsatt fokus på just detta.

Vi är mycket tacksamma och glada över att våra elever känner så stor trygghet och trivs så bra på vår skola! När vi nu fått “svart på vitt” på det vi också upplever, så ger det oss stöd att fortsätta utveckla vårt arbete, på den redan inslagna vägen, med tematiskt lärande och åldersblandad undervisning som viktiga inslag.

Har du frågor om enkäten så är du välkommen att höra av dig! Mvh Susanne J, skolkurator

Möt Madelene vår skolsjuksköterska och resurs

Jag heter Madelene Isenfrost och ska börja jobba på Åsle friskola och förskola. Jag kommer att ha en delad tjänst och jobba som skolsköterska och som resurs på förskolan. Jag har läst både sjuksköterskeutbildningen och skolsköterskeutbildningen och jobbat som skolsköterska sedan 2013. Jag har under de här åren varit på olika skolor och fått träffa elever i olika åldrar vilket jag tycker är jätteroligt. Att jobba hälsofrämjande och förebyggande är det roligaste och viktigaste i mitt yrke. Själv har jag fyra barn i åldrarna mellan 11-20 år. Jag bor i Skara med min sambo och barnen som vi har varannan vecka. Att ha tid till att vara med familj och vänner är viktigt för mig. Jag tycker om att vara ute och röra på mig och går på gym någon gång i veckan. Lyssnar mycket på musik och läser gärna en spännande bok när jag har tid. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba på Åsle friskola och förskola.

Vår skolkurator Susanne.

Hej! Jag heter Susanne Johansson, är skolans kurator och så här händer det att jag ser ut när jag har kul på jobbet i mitt egna företag😊

Som auktoriserad socionom har jag tidigare arbetat brett med de psykosociala frågorna, bland annat inom kommunal barnavård, med integration av nyanlända flyktingar, privat familjehemsvård och som projektledare för ett värdegrundsprojekt på Vartofta skola. 

Idag driver jag eget företag där jag arbetar med utbildning, handledning och olika utrednings-uppdrag, mest inom familjehemsvården. 

Jag är född 1965, har tre vuxna barn, en sambo och är nybliven matte till en liten drevervalp. Jag bor på landsbygden och gillar bl a att umgås med nära och kära, sjunga i kören Falköpings sångsällskap, köra min Honda Shadow och att ta hand om vårt hem när jag är ledig.

Via samtalet och mötet med barn, föräldrar och kollegorna på Åsle friskola kan jag bidra till att våra barn växer upp tryggt, i en utvecklande miljö. Eller som tidigare ärkebiskopen i Sydafrika, Desmond Tutu, uttryckte det: ”Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn”. Jag är glad att få vara en liten del av detta, i den vackra byn Åsle! 

Varmt Välkomna

I morgon möter detta glada gäng (trotts regn) barnen på Åsle Friskola och Förskola.

I dag har verksamheterna på Åsle Friskola hålt stängt då detta gänget har haft planeringsdag. Under planeringsdagen har bla nästan all personal på enheten träffats och bekantat sig med varandra. Men främst gjort sig redo för att i morgon kunna ta emot alla härliga ungar, stora som små. Vi vill hälsa all ny personal hjärtligt välkomna till oss i Åsle men också våra andra kollegor välkomna tillbaka från välförtjänst semester.

Vi i styrelsen kan knappt tro att det är sant. Vi får liksom nypa oss lite i armen 😃 Dagen som vi strävat efter i många år är nu äntligen här. Dagen då alla verksamheter inom enheterna bedrivs av Åsle Friskola 🥳🥳🥳

Möt Eeva nya barnskötare på avd Lilltån.

Hej!

Jag heter Eeva Ludviksen och är 32år, jag är född och uppvuxen i Trollhättan. Vid 20års åldern flyttade jag till Falköping för kärleken och här bor jag nu tillsammans med min sambo och våra två barn i vårat gråa lilla hus. Vi är en aktiv familj som älskar frisk luft och vi är gärna ute och cyklar i skogen när säsongen erbjuder. Övrig säsong åker vi gärna skidor tillsammans. 


Jag började mitt arbetsliv inom kockyrket men senare ledde det till arbete inom vården, där jag bland annat har jobbat inom psykiatrin i närmare 10år och det senaste året inom äldreomsorgen vilket var en givande tid.


Jag är en person som älskar utmaningar och siktar nu mot nya. Jag tycker det ska bli fantastiskt roligt att anta en roll som barnskötare på Åsles förskola där jag får vara en del utav barnens utveckling och där vi tillsammans skapar en trygg och rolig tid tillsammans. 


Jag ser mycket fram emot att träffa er och era barn i höst!
Hälsningar Eeva