Personal

Rektor

Anställd sedan vårterminen 2021

Jag heter Micke, är 53 år och kommer ursprungligen från Enköping. Efter tre års idrottsstudier i Stockholm träffade jag en handbollsspelande tjej från Skara och jag flyttade hit 1991. Vi har 5 pojkar i åldern 11-26 år och vi bor i Varnhem. Jag har en idrottsbakgrund som elitcyklist så den fantastiska miljön runt Åsle är kända träningsvägar för mig som cyklist. En ambition jag har är att cykla till och från jobbet i Åsle när vädret så tillåter, bra för miljön och konditionen 🙂 

Efter olika pedagogiska uppdrag inom Skara Kommun fick jag 2003 möjlighet att vara med och bygga upp en helt ny skola – Friskolan Metis i Skara. De senaste 18 åren har jag, tillsammans med övriga arbetskamrater på Friskolan Metis, gjort en spännande resa då vi byggt upp Metis till den skola den är idag. 

Tillsammans med all personal i Åsle vill jag skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, pedagogik som leder till lustfyllt lärande och allas lika värde, såväl elever som personal. Är det något du undrar över är du välkommen att höra av dig via mail till rektor@aslefriskola.se


Biträdande Rektor

Sara

Förskolan

Avd stortån

Carolina

Sofia

Lena


Avd Mellantån

Marina – anställd sedan vårterminen 2021 ( Föräldraledig)

Hej! Marina heter jag. Jag är 29 år och utbildar mig till Förskollärare via Linköpings Universitet. Jag tar examen nu i januari och kommer arbeta på Åsle Förskola som Förskollärare. Jag har även arbetat som förskolevikarie under tre års tid. Jag är född och uppvuxen utanför Skara och har tidigare bott i Falköping. 2014 började min man studera i Tranås så jag flyttade med honom och vi har bott i Tranås sedan dess. Vid årsskiftet flyttar jag och min man, tillsammans med vår hund och katt, tillbaka till Falköping. På fritiden älskar jag att laga mat, gå promenader i skogen tillsammans med min hund och sitter gärna i soffan framför en bra film eller tv-serie.

Som förskollärare brinner jag för att skapa en trygg, lärorik, rolig och utmanande verksamhet för alla barn. Jag använder gärna estiska ämnen som rörelse, bild, musik och drama för att bedriva lustfylld undervisning tillsammans med barnen. För mig är det viktigt att barns intressen och behov styr verksamheten så denna utmanar barnen och samtidigt skapar glädje. Jag ser fram emot att arbeta på Åsle Förskola och att vi tillsammans skapa en fantastisk verksamhet för era barn. För mig är det viktigt att ni vårdnadshavare känner att ni kan ställa frågor och föra en dialog med oss som arbetar för att förskolan ska bli så bra som möjligt för oss, er och barnen. Jag ser väldigt mycket fram emot att träffa er och era barn. Vi ses snart!


Cecilia – anställd sedan vårterminen 2021

Hej! Jag heter Cecilia, bor i Falköping med min sambo, våra två barn och vår hund. På fritiden rör jag gärna på mig tillsammans med familjen och den mesta lediga tiden på sommaren spenderar vi i vår husvagn. 

Jag är utbildad barnskötare i grunden men har jobbat inom handeln under många år. 

Nu ska det bli spännande att få arbeta med det jag utbildat mig till och jag ser fram emot vad den här utmaningen innebär. Tveka inte att komma fram och prata med mig om ni undrar något. 

Ser framemot att träffa er alla! 

Hälsningar Cecilia


Anställd sedan höstterminen 2021

Hej!

Jag heter Eeva och är 32år, jag är född och uppvuxen i Trollhättan. Vid 20års åldern flyttade jag till Falköping för kärleken och här bor jag nu tillsammans med min sambo och våra två barn i vårat gråa lilla hus. Vi är en aktiv familj som älskar frisk luft och vi är gärna ute och cyklar i skogen när säsongen erbjuder. Övrig säsong åker vi gärna skidor tillsammans. 


Jag började mitt arbetsliv inom kockyrket men senare ledde det till arbete inom vården, där jag bland annat har jobbat inom psykiatrin i närmare 10år och det senaste året inom äldreomsorgen vilket var en givande tid.


Jag är en person som älskar utmaningar och siktar nu mot nya. Jag tycker det ska bli fantastiskt roligt att anta en roll som barnskötare på Åsles förskola där jag får vara en del utav barnens utveckling och där vi tillsammans skapar en trygg och rolig tid tillsammans. 


Jag ser mycket fram emot att träffa er och era barn i höst!
Hälsningar Eeva


Avd Lilltån

Carina

Linus

Fadumo

Zanna


Skolan

Mentor F-1

Clara – ersätter Carolina

Carolina (Föräldraledig)

Anställd sedan höstterminen 2021

Jag heter Carolina, är 29 år och kommer ursprungligen från Lindesberg. När jag var 17 startade min elitsatsning på handboll då jag flyttade en kortare bit till Örebro och sedan har jag vandrat vidare i handbollssverige för att representera olika elitklubbar. 2014 kom ett samtal från Skara HF och jag har sedan dess blivit kvar. Jag träffade min sambo Oscar i samma veta och nu bor vi tillsammans i ett litet radhus i Skara. 

Som ungdom visste jag tidigt att jag ville arbeta med barn och gick därför Barn- och fritidsprogrammet på lindeskolan i Lindesberg, jag startade sedan min lärarutbildning 2018 och är nu färdig sommaren 2021. Jag har under årens lopp samlat på mig erfarenhet genom att arbeta både som ungdomsledare inom idrott, på förskolor och skolor som resurs men också nu senast som mentor för en årskurs 2 på Friskolan Metis. 

Det ska bli så himla roligt att vara med från början att bygga upp Åsle Friskola tillsammans med er från början. Min resa som nybliven lärare startar tillsammans med er. Längtar tills vi får dra igång. 

Resurs F-1

Hej

Jag heter Kristina Adolfsson. En glad 60-plussare som bor i Eggby. Har man barn och barnbarn. I vårt hus bor katten Stig och ledarhunden Polo.

Jag gillar att träffa olika människor oc h har alltid jobbat med människor, både inom omsorgen och sedan med barn från -14. Vilket är mycket givande.

På fritiden läser jag mycket, är en föreningsmänniska av stort mått. Familjen är viktig att få vara med barnbarn är så härligt.

På jobbet kommer en av mina uppgifter vara att ta emot på morgon fritids innan skolan börjar. Kommer att vara där jag behövs på bästa sätt.

Mentor klass 2-3

Jag heter Johanna Mellqvist och är 36 år. På en liten gård precis utanför Skara bor jag med min man och våra två barn, 9 och 5 år. Där är vi mycket tillsammans med våra hästar, katter, höns och vår hund. Min största passion på fritiden är hästarna och jag tränar och tävlar gärna dressyr på min lurviga stjärna, även om vi ofta hittar på många andra roliga saker tillsammans också. 

Från början kommer jag från en liten by utanför Norrköping, men flyttade till Skara för närmare 15 år sedan för att utbilda mig inom hästnäringen. Efter det blev jag kvar kring Skara och har sedan dess provat att arbeta med det mesta, bland annat som ridinstruktör, butiksbiträde och blomsterleverantör. Efter ett par år valde jag att skola om mig till F-3-lärare och även jag har arbetat på Metis. Nu jobbar jag mitt femte läsår där. Att arbeta inom skolans värld är något som jag verkligen brinner för och att dagligen möta och finnas till hands för barn ger så mycket glädje och energi tillbaka.

Jag ser fram emot att ingå i teamet i Åsle och tillsammans med både nya och gamla kollegor utveckla verksamheten vidare. 

Vänliga hälsningar

Johanna

Mentor 4-6

Anställd sedan höstterminen 2021

Jag heter Fredrik Isenfrost, är 44 år och bor i Skara. Jag har fyra barn i åldern 10-20 år. Mina stora intressen är musik, läsa och att få umgås med mina barn.

Under större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat med livsmedel i någon form. Jag har haft förmånen att fått leda och motivera vuxna människor i mitt tidigare arbete. En dröm som egentligen funnits väldigt länge hos mig har varit att få jobba med barn i skolan på något sätt. Någon gång efter 35+ tog jag steget och utbildade mig till lärare, inriktning åk 4-6, på Karlstad Universitet. Ett steg jag absolut inte ångrar. Under fyra år har jag nu jobbat som lärare på Friskolan Metis i Skara. Jag har haft turen att få följa samma klass under mina fyra år på Metis, från trean till att de nu slutar sexan. På Metis har jag förstått att läraryrket verkligen är något jag brinner för. Att lyckas inspirera och motivera barn, få se dem växa, utvecklas och mogna är för mig det läraryrket handlar om. Jag har tidigare jobbat med Micke på Metis och ser verkligen fram mot att få ingå som en del av hans team på Åsle Friskola


Fritidshem / resurs

Anställd sedan Höstterminen 2021

Jag heter Gunnel och kommer att arbeta på fritids. Jag bor på en gård i Segerstad med min man Mathias och två av våra tre barn. Den äldste har redan flyttat ut. Mina barn är 22, 20 och 17 år gamla. Eftersom mina pojkar har och läser på naturbruksgymnasium så håller vi på att bygga upp gårdens verksamhet igen efter att gärdena varit utarrenderad under några år. Jag tycker om att vara med min familj och även hjälpa till på gården i den mån jag hinner och kan. Det är trivsamt och rogivande att vara ute i trädgården och se hur olika blommor och grönsaker växer fram. Jag försöker också träna på gym i den utsträckning jag hinner med men önskar det ska bli mer av det.

Jag är utbildad fritidsledare och har jobbat inom skola och fritids den mesta tiden sen min examen. Att se elever växa och formas till egna individer där varje barn ska få känna sig unik och omtyckt för den hen är, är viktigt för mig.  

Det ska bli spännande att få vara med i den nya uppstarten av Åsle skola och ser fram emot att träffa barnen och er föräldrar.


Anställd sedan vårterminen 2021

Louise Nyblom heter jag och har under våren arbetat på förskolan i Åsle. Jag arbetade i många år som badmästare men kände att jag ville arbeta mer med just barn och inte allt runtomkring så då bestämde jag mig för att vidareutbilda mig. 

Jag och min man har tre barn, tvillingar på nio år och en på snart fyra år. Vi bor utanför Skara på landet med våra katter och våran lilla jack-russell valp. Vi brukar vara ute i naturen. Vi cyklar mycket, går promenader i skogen och är ute och fixar i våran trädgård. Annars så blir det mycket padel som jag helt fastnat för.

Det känns som att vi står inför en spännande resa med övertagandet av skolan och det ska bli jättekul att få vara med från början på denna resa!


Elevhälsa

Skolsköterska / Resurs

Anställd sedan vårterminen 2022

Jag heter Madelene Isenfrost och ska börja jobba på Åsle friskola och förskola. Jag kommer att ha en delad tjänst och jobba som skolsköterska och som resurs på förskolan. Jag har läst både sjuksköterskeutbildningen och skolsköterskeutbildningen och jobbat som skolsköterska sedan 2013. Jag har under de här åren varit på olika skolor och fått träffa elever i olika åldrar vilket jag tycker är jätteroligt. Att jobba hälsofrämjande och förebyggande är det roligaste och viktigaste i mitt yrke. Själv har jag fyra barn i åldrarna mellan 11-20 år. Jag bor i Skara med min sambo och barnen som vi har varannan vecka. Att ha tid till att vara med familj och vänner är viktigt för mig. Jag tycker om att vara ute och röra på mig och går på gym någon gång i veckan. Lyssnar mycket på musik och läser gärna en spännande bok när jag har tid. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba på Åsle friskola och förskola.

Skolkurator

Anställd sedan hösten terminen 2021

Hej! Jag heter Susanne Johansson, är skolans kurator och så här händer det att jag ser ut när jag har kul på jobbet i mitt egna företag😊

Som auktoriserad socionom har jag tidigare arbetat brett med de psykosociala frågorna, bland annat inom kommunal barnavård, med integration av nyanlända flyktingar, privat familjehemsvård och som projektledare för ett värdegrundsprojekt på Vartofta skola. 

Idag driver jag eget företag där jag arbetar med utbildning, handledning och olika utrednings-uppdrag, mest inom familjehemsvården. 

Jag är född 1965, har tre vuxna barn, en sambo och är nybliven matte till en liten drevervalp. Jag bor på landsbygden och gillar bl a att umgås med nära och kära, sjunga i kören Falköpings sångsällskap, köra min Honda Shadow och att ta hand om vårt hem när jag är ledig.

Via samtalet och mötet med barn, föräldrar och kollegorna på Åsle friskola kan jag bidra till att våra barn växer upp tryggt, i en utvecklande miljö. Eller som tidigare ärkebiskopen i Sydafrika, Desmond Tutu, uttryckte det: ”Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn”. Jag är glad att få vara en liten del av detta, i den vackra byn Åsle! 


Serviceteam

Kock

Anställd sedan hösten 2021

Hej I köket finner ni mig Lena Alteg, sedan en handfull år tillbaka.

När friskole omställningen kom på tal var jag nog först med att ropa Tjoho. Och nästan alla barnen frågade om jag skulle vara kvar, och visst ville jag det.

Jag är gift och har två döttrar Cornelia snart 14 år och Olivia nyss fyllda 12 år. Båda döttrarna tränar och tävlar i friidrott.

Jag älskar att resa, se nya platser runt om i världen. Vi bor utanför Tidaholm i Folkabo/Valstad.

Köksbiträde

Hej.
Jag heter Agnetha Nyberg och är 60 år.
Jag jobbar i köket på 50%.
Är utbildad kock och lantbrukare. Har drivit ett lantbruk
utanför Moholm tidigare.
Bor nu i Falköping med min man och 2 katter.
På sommaren är jag gärna ute i husvagnen med man o
katter. På vintern åker jag nästan alltid på någon resa till
varmare breddgrader.
Jag har 2 barn och 3 barnbarn som jag tillbringar mycket
tid med.

Lokalvårdare

Anställd sedan höstterminen 2021

Hej, Angelica här! Då var det dags att presentera mig för er alla! 
Jag är 32 år gammal och bor tillsammans med min man Christopher och våra två barn i Varola utanför Skövde. Där bor vi på en gård med hästar, höns, kaniner, katter och en hund! Vi förverkligade våran dröm för 3 år sedan när vi köpte våran gård och där trivs vi bra.På fritiden gillar jag att umgås med min familj, pyssla med djuren och bara ta dagen som den kommer!

På Åsle friskola jobbar jag framförallt som lokalvårdare men är lite av en alltiallo också!